Mor Stan Lee, creador de còmics de Marvel com Spiderman, Hulk o X-men

Actualitzat

Stan Lee, "pare" de còmics de la factoria de Marvel com Spiderman, Hulk o X-men, ha mort aquest dilluns als 95 anys.

Com a guionista i editor, Lee va ser clau en l'ascens de Marvel com a referència del món del còmic durant la dècada dels 60. Juntament amb dibuixants com Jack Kirby o Steve Ditko, va donar forma a personatges inoblidables com Daredevil, Iron Man o els Quatre Fantàstics.

En una entrevista a "The Washington Post", Lee va destacar la importància de l'entreteniment:

"Acostumava a avergonyir-me perquè només era un guionista de còmics quan altres persones construïen ponts o es dedicaven a la medicina. I aleshores vaig començar a adonar-me'n: l'entreteniment és una de les coses més importants en la vida de les persones. Sense entreteniment, podrien perdre els estreps. Sento que, si ets capaç d'entretenir, estàs fent alguna cosa bona"

La filla de Lee ha confirmat la mort a la pàgina web TMZ, especialitzada en informació de famosos. En els darrers mesos, el guionista havia tingut diversos problemes de salut.

Comiat a la xarxa

Lee, que des de la factoria Marvel va estar al darrere de la creació de desenes de superherois, es va convertir amb els anys en una referència de la cultura popular nord-americana. Això ha fet que la xarxa s'omplís de seguida de missatges de comiat:

La sèrie "The Big Bang Theory", on Lee havia aparegut en un episodi l'any 2010, l'ha qualificat de "superheroi de la vida real per a moltes generacions":

 

 

Personatges com el creador de Tesla, Elon Musk, o l'actor Seth Rogen també han tingut un record per al guionista de còmics:

 

 

 

Des del compte del portal de vídeos YouTube s'ha recordat Lee amb el seu "cameo" a la pel·lícula "Spider-man 3":

Anar al contingut