Barcelona

Mor sobtadament a Barcelona l'arquitecte Luis Moreno Mansilla, autor del Musac

L'arquitecte madrileny Luis Moreno Mansilla autor, amb Emilio Tuñón, del Museu d'Art Contemporani de Castella i Lleó (Musac), ha mort a Barcelona als 53 anys. El cos de Moreno Mansilla l'han trobat sense vida a l'hotel on s'allotjava a la capital catalana, on s'havia desplaçat per participar en la presentació, ahir a la nit, d'un llibre sobre l'arquitecte Enric Miralles. El seu company d'estudi, Emilio Tuñón, s'havia desplaçat també a Barcelona per participar en el mateix acte i està "desolat" per la sobtada mort de Mansilla.

Actualitzat
Mansilla, que havia treballat per a l'estudi de Rafael Moneo, es va ajuntar el 1992 amb Tuñón per crear l'estudi Mansilla+Tuñón Arquitectos, que el 2007 va rebre el Premi d'Arquitectura Contemporània Mies van der Rohe per l'edifici del Musac, la seva obra més representativa.

Mansilla, que era professor de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid, va ser també l'autor, al costat de Tuñón, del Museu d'Art Contemporani de Castelló, de l'Auditori de Lleó i del centre El Águila de Madrid. Entre els seus projectes s'inclouen, a més ,el Museu de Zamora, el Centre Documental de la Comunitat de Madrid, una proposta per a l'ampliació del Centre d'Art Reina Sofia i de l'hotel i restaurant Atrio, de Càceres.

Precisament, la "reinterpretació" que Mansilla i Tuñón van fer d'una casa de Càceres per convertir-la en hotel i restaurant va merèixer el premi FAD d'Arquitectura 2011, que van obtenir "ex aequo" amb el lisboeta Ricardo Bak. El jurat va valorar que en aquesta obra s'havia aconseguit "una intervenció molt elegant i integrada, en la qual les noves estructures i els murs antics de l'edifici es barregen", cosa que "en principi semblava molt difícil".

Els dos arquitectes també van obtenir premis arquitectònics FAD els anys 2001 i 2007, l'Aplus (2011), el Saloni (2007), VIA (2006), el Premi Nacional d'Arquitectura (2003), el COACV (2000) o el Primer Premi de la Biennal d'Arquitectura i Enginyeria Iberoamericana (1998). El 2010 Tuñón i Mansilla van resultar també guanyadors del Concurs Internacional d'Idees per al Museu de la Vega Baja, de Toledo, amb un projecte amb el lema "El quadrat i la creu".
Anar al contingut