Imatge d'alguns dels personatges de "Bola de drac"
Imatge d'alguns dels personatges de "Bola de drac"

Mor Shunsuke Kikuchi, autor de la música de "Bola de drac", "Dr. Slump" i "Doraemon"

Kikuchi, que ha mort als 89 anys, era un dels principals compositors japonesos de cinema i televisió

Actualitzat

El compositor Shunsuke Kikuchi, autor de la música de sèries com "Bola de drac", "El doctor Slump" i "Doraemon", ha mort als 89 anys.

Kikuchi, que va començar la seva carrera als anys 60, va ser un dels principals compositors japonesos de cinema i televisió. Es va especialitzar en sèries d'anime per a infants i en el Tokusatsu, el terme japonès per designar els efectes especials. Va treballar en moltes de les produccions de l'estudi Toei Animation.

 

 

Als anys 80 va ser el responsable de la música de "Dr. Slump", que posteriorment s'emetria a TV3 amb gran èxit.

 

 

Una altre gran èxit va ser "Bola de drac", amb una sintonia composta per Kikuchi i que en català cantava Jordi Vila:

 

 

A mitjans dels noranta, poc després del final de "Bola de drac Z",  es va retirar i ja no va fer la música de "Bola de drac GT". Més tard, tornaria per crear la música de la pel·lícula "Goku i els seus amics tornen", el 2008, segons recullen pàgines web especialitzades en "Bola de drac".

El gran èxit de Son Goku, Bulma, Krilin, Follet Tortuga i companyia va fer que, l'any 2004, "Bola de drac Z" fos el segon producte d'anime japonès que va generar més drets d'autor.

També és l'autor de "Doraemon Uta", la cançó d'obertura de "Doraemon", una sèrie que va estar en antena durant 26 anys i també es va emetre al "Club Super3".

 

 

Una altra de les sèries del Super3 amb música de Kikuchi és "Hattori, el ninja".

Una de les seves cançons, "Urami Bushi", composta a la dècada dels 70, va formar part de la banda sonora de pel·lícula "Kill Bill", de Quentin Tarantino.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
ObituariSèries
Anar al contingut