Mor Robert Mugabe, expresident de Zimbàbue, als 95 anys
L'expresident de Zimbàbue Robert Mugabe (Reuters)

Mor Robert Mugabe: l'heroi anticolonial que va acabar de dictador de Zimbàbue

Mugabe va liderar la independència del seu país, però serà recordat com un dels pitjors dictadors del continent

RedaccióActualitzat

L'expresident de Zimbàbue Robert Mugabe ha mort als 95 anys. Va governar el país durant 37 anys, primer com a primer ministre i després com a president. El final del seu mandat, però, serà recordat com un dels pitjors dictadors del continent, que va arrossegar el país a la fallida. Un cop d'estat el va obligar a dimitir el 2017

La història de Zimbàbue està associada a la de Robert Mugabe, anomenat "el supervivent". Líder de la independència de l'antiga Rhodèsia, a la dècada dels 80 es va convertir en el primer cap d'estat negre d'aquest país del sud del continent africà després del període de domini de la minoria blanca.

Ha anunciat la mort de Mugabe, a través de Twitter, l'actual president del país, Emmerson Mnangagwa, que ha destacat el seu paper en la història de Zimbàbue:

"Mugabe va ser una icona de l'alliberament, un panafricanista que va dedicar la seva vida a l'emancipació i l'empoderament del seu poble. La seva contribució a la història de la nostra nació i continent no serà mai oblidada. Que la seva ànima descansi en pau eterna."

37 anys al poder de Zimbàbue

ARXIVAT A:
ObituariÀfrica
Anar al contingut