Mor Richard Williams, l'animador que va crear Roger Rabbit
Mor Richard Williams, l'animador que va crear Roger Rabbit
Londres

Mor Richard Williams, l'animador que va crear Roger Rabbit

Williams, que ha mort als 86 anys a la seva casa de Bristol, va guanyar tres Oscars

RedaccióActualitzat

L'animador que va crear al personatge Roger Rabbit, Richard Williams, ha mort aquest divendres als 86 anys a la seva casa de Bristol, segons ha anunciat la seva família.

Guanyador de tres Oscars, va néixer a Toronto, al Canadà, però es va traslladar a viure al Regne Unit a la dècada dels 50.

Williams va guanyar diversos premis Bafta -que lliura l'Acadèmia de Cinema britànica-. La seva primera pel·lícula, "The Little Island", creada el 1958, li va reportar un premi Bafta. Va tornar a ser guardonat amb aquest premi per les comèdies "El retorn de la Pantera Rosa", "La Pantera Rosa colpeja de nou" i per "Casino Royale".

 

 

Els tres Oscars

Li van concedir el primer Oscar el 1972 pel seu curtmetratge "A Christmas Carol", una adaptació de l'obra de Charles Dickens "Un conte de Nadal".

El segon i tercer Oscars els va aconseguir el 1988 per la pel·lícula "Qui va enganyar Roger Rabbit?": pels efectes especials i per l'animació, direcció i creació de personatges animats. La pel·lícula, dirigida per Robert Zemeckis, és una de les primeres en què apareixen alhora dibuixos animats i persones. Amb el seu personatge de Jessica Rabbit també va guanyar un Bafta.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut