Mor Ramon Mateu, exdirector de Catalunya Ràdio i de la CCMA
Ramon Mateu va dirigir les emissores de Catalunya Ràdio del 2009 al 2012

Mor Ramon Mateu, exdirector de Catalunya Ràdio i de la CCMA

Va dirigir la ràdio pública catalana des del 2009 fins al 2012 i va ser director general de la CCMA del 2010 al 2012

RedaccióActualitzat

Ha mort Ramon Mateu, exdirector de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de Catalunya Ràdio. Mateu, nascut el 1958 a Barcelona, ha mort als 61 anys d'un càncer.

Va dirigir la ràdio pública catalana des del 2009 fins al 2012 i va ser director general de la CCMA del 2010 al 2012. El maig del 2012 va ser nomenat director d'Estratègia i Marca de la CCMA, càrrec que va desenvolupar fins al febrer del 2015.

L'actual director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ho ha anunciat al seu compte de Twitter.
 


Núria Llorach, vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ha recordat l'època de Mateu al capdavant de Catalunya Ràdio.

"Ramon Mateu va assumir la responsabilitat de liderar el Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio en l'etapa més complexa de la crisi de finançament públic. La seva gestió va contribuir fermament a estabilitzar i superar aquella situació i, posteriorment, com a director general corporatiu, va dirigir amb encert el primer grup de mitjans del país."

Sota la direcció de Mateu, Catalunya Ràdio va rebre el Premi Ondas, l'any 2010, per la cobertura informativa que va fer de les nevades del març del mateix any, tal com ha recordat Gordillo en una piulada.

 

 

Llorach ha lamentat la seva pèrdua.


L'actual director de la ràdio pública catalana s'hi ha referit al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio.

 

Una carrera lligada a la ràdio

Era periodista i havia estat delegat del Grup Antena 3 a Catalunya i director general de Nous Projectes d'Uniprex. Abans havia ocupat la direcció de l'àrea de mitjans de l'Editorial Planeta i havia estat conseller delegat d'Unió Ibèrica de Ràdio.

Entre el 1997 i el 1998 va ser subdirector del Centre de Producció de TVE a Catalunya, i entre el 1996 i el 1997, director de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya.

Anteriorment, havia estat director d'Informatius d'Onda Cero a Catalunya, gerent de l'Associació d'Emissores Municipals EMUC, director de Comunicació de l'Ajuntament de Tarragona i redactor en diverses emissores de ràdio.

Mateu havia estat vicepresident de l'Associació Espanyola de Ràdio Comercial i secretari general de l'Associació Catalana de Ràdio Privada.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
Anar al contingut