La germana del rei Joan Carles, Pilar de Borbó, el 2012 a Sevilla (EFE)

Mor Pilar de Borbó, la germana de Joan Carles que no va voler ser reina de Bèlgica

La primogènita dels comtes de Barcelona va néixer a Canes el 1936 i ha mort a Madrid als 83 anys

Actualitzat

Aquest dimecres ha mort a Madrid als 83 anys la infanta Pilar de Borbó, germana gran del rei emèrit d'Espanya, Joan Carles de Borbó.

La tia de l'actual rei, Felip VI, ha mort a la clínica on va ingressar diumenge, quan se li va agreujar el càncer de còlon que patia.

Després del diagnòstic, la van operar el febrer del 2019 i després li van fer quimioteràpia, però el setembre la seva salut va empitjorar.

Els reis Joan Carles i Sofia hi ha anat aquesta tarda quan s'ha sabut la notícia, i també l'altra germana que tenen, Margarita.

Nascuda l'estiu de l'any 1936

Pilar de Borbó i Borbó era la primogènita dels comtes de Barcelona, Joan de Borbó i Maria de la Mercè de Borbó, i va néixer a Canes, a França, el 30 de juliol de 1936.

Després de viure uns anys a Roma i a Lausana, a Suïssa, la família es va instal·lar a Portugal, a Estoril, on Pilar va estudiar infermeria.

El 1960 el seu pare va intentar casar-la amb el rei Balduí de Bèlgica, però finalment va ser una acompanyant seva, Fabiola Mora i Aragó, la que es va convertir en reina del país.


Duquessa de Badajoz

El 1967 es va casar amb Luis Gómez-Acebo a Lisboa, matrimoni que li va suposar la renúncia als drets reials, malgrat que el nuvi era aristòcrata.

Es van convertir en ducs de Badajoz, van tenir 5 fills, i es va quedar vídua el 1991, quan el marit va morir per un càncer limfàtic.

El 2012 va defensar públicament el marit de la seva neboda Cristina, Iñaki Urdangarin, recordant que "ningú no és culpable fins que els jutges ho diguin".

Als "papers de Panamà"

El 2016 va tornar a ser notícia perquè va aparèixer als anomenats "papers de Panamà" com a propietària d'una societat irregular al país entre el 1974 i el 2014.

Aquell mateix any, i pocs dies abans que tanqués la societat, un altre nebot seu es va convertir en Felip VI, rei d'Espanya.

ARXIVAT A:
Felip VI
Anar al contingut