Philippe Pozzo di Borgo va quedar tetraplègic amb 42 anys
Philippe Pozzo di Borgo va quedar tetraplègic amb 42 anys (Thibaut Despierres, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons)

Mor Philippe Pozzo di Borgo, l'home que va inspirar l'emotiva pel·lícula "Intocable"

Pozzo di Borgo, mort als 72 anys, va quedar tetraplègic en un accident de parapent el 1993 i la seva amistat amb el seu cuidador personal va acabar al cinema

RedaccióActualitzat

Philippe Pozzo di Borgo ha mort als 72 anys. Aquest parisenc que va quedar tetraplègic amb 42 anys va inspirar la famosa pel·lícula francesa "Intocable". Els directors del film, Olivier Nakache i Éric Toledano, han confirmat la notícia amb un missatge de comiat a les xarxes socials.


Pozzo di Borgo va néixer a París el 1951. Era un home de negocis descendent d'una família noble corsa que va quedar tetraplègic el 1993 a causa d'un accident de parapent. 

Va narrar la seva vida i la seva experiència amb el seu cuidador personal, Abdel Yasmin Sellou, un immigrant amb antecedents penals, al llibre "Le second souffle".

La història va acabar a la gran pantalla. El 2011 es va estrenar "Intocable", protagonitzada per François Cluzet i Omar Sy en el paper de Pozzo di Borgo i Yasmin Sellou.

Un fotograma de la pel·lícula 'Intocables'
Un fotograma de la pel·lícula "Intocable"

La segona pel·lícula més taquillera de França

La pel·lícula es va convertir en el segon èxit més gran de taquilla de la història del cinema francès. Va costar 10 milions d'euros i en va recaptar més de 400 arreu del món.

A França va tenir 19 milions d'espectadors, només superada pels 20 milions de la comèdia "Benvinguts al nord" el 2018.

El film va rebre quaranta nominacions a premis nacionals i internacionals i va guanyar entre altres el Cèsar de 2012 a la millor pel·lícula francesa i el Goya espanyol de 2013 a la millor pel·lícula europea.  

"Per sempre als nostres cors", ha acomiadat Sy al seu compte de Twitter.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut