Phil Spector en una imatge del 2007 durant el judici per l'assassinat de l'actriu (Reuters/Robyn Beck)
Phil Spector en una imatge del 2007 durant el judici per l'assassinat de l'actriu Lana Clarkson (Reuters/Robyn Beck)

Mor Phil Spector, productor musical de The Beatles i de Tina Turner i creador del "mur de so"

El productor musical, de 81 anys, ha mort de Covid-19 en una presó de Califòrnia on complia condemna des del 2009 per l'assassinat de l'actriu Lana Clarkson

Actualitzat

Phil Spector, un dels productors musicals més aclamat de les últimes dècades, ha mort aquest cap de setmana als 81 anys afectat per la Covid-19.

És conegut, sobretot, per crear la tècnica del "mur de so", consistent a gravar múltiples pistes d'acompanyament orquestral i superposar-les fins a crear un so compacte i dens que va ser clau en les gravacions de rock.

Entre els anys 1961 i 1965 va produir una vintena de temes que van arribar al Top 40 de les llistes d'èxits i això el va potar a treballar amb multitud d'artistes.

Spector va col·laborar amb The Beatles, que el van cridar per fer-se carrec dels enregistraments de "Let It be", Tina Turner, RamonesBrian Wilson o The Righteous Brothers. També va produir cançons de John Lennon, com "Instant Karma" o "Imagine".

Des de l'any 2009, Phil Spector complia condemna en una presó californiana per l'assassinat de l'actriu Lana Clarkson, que va ser trobada morta a la mansió del productor. A la presó li van diagnosticar Covid-19 fa un mes i finalment ha mort aquest dissabte a l'hospital on el van traslladar per tractar-lo dels problemes respiratoris provocats pel coronavirus.

Al llarg de la seva vida, Spector va protagonitzar diversos casos de violència de gènere. Hollywood va fer una pel·lícula sobre la seva controvertida vida titulada "Phil Spector", dirigida i escrita per David Mamet i en què l'actor Al Pacino interpreta el paper del productor.

 

Una de les últimes imatges de Phil Spector facilitada per la presó d'Stockton, a Califòrnia (Reuters)
Una de les últimes imatges de Phil Spector facilitada per la presó de Stockton, a Califòrnia (Reuters)

 

ARXIVAT A:
MúsicaObituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut