Confirmada la mort del metge de Wuhan que va advertir del coronavirus

Li Wenliang va exposar la seva situació a les xarxes socials i va aconseguir evitar les represàlies del govern xinès

Sílvia MateuActualitzat

L'oftalmòleg Li Wenliang, un dels primers metges que van alertar sobre el risc del coronavirus, ha mort, segons ha confirmat l'hospital central de Wuhan, epicentre de la malaltia.

Li Wenliang, de 34 anys, va avisar dels efectes d'un nou virus el mes de desembre i era una de les vuit persones que van ser investigades per la policia pel que llavors qualificaven de "falsos rumors".

Treballava a l'Hospital Central de Wuhan i el 30 de desembre va intentar alertar altres col·legues, a través d'un xat privat, que un virus similar al SARS s'havia detectat en 7 pacients d'un mercat local de productes del mar. L'avís va córrer ràpidament i la policia local el va censurar, tot i que després el Tribunal Suprem de la Xina va criticar l'actuació policial.

Un mes després, el 30 de gener, Li Wenliang es va sotmetre a les proves diagnòstiques per la tos i les dificultats respiratòries que tenia. L'1 de febrer es va confirmar que estava infectat pel coronavirus i estava ingressat en una sala de quarentena.

El diari xinès Global Times, controlat pel Partit Comunista, ha publicat la mort del metge, confirmada per l'hospital:

 

Les últimes hores hi ha hagut força confusió perquè, en un primer moment, el mateix diari havia informat de la mort del metge xinès, en aquest tuit que després ha esborrat i han recollit mitjans de tot el món:

 

 

 

Més tard havia puntualitzat, citant fonts hospitalàries, que el cor li havia deixat de bategar i que estava rebent tractament amb respiració assistida:

 

Li Wenliang es va infectar després de tractar, sense saber-ho, un pacient que tenia la malaltia.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut