Mor pel coronavirus el director del principal hospital de Wuhan

Liu Zhiming, neurocirurgià de 50 anys, estava al capdavant d'un dels centres mèdics específicament designats per a l'atenció a pacients de Covid-19

Actualitzat

Mor per una pneumònia Covid-19 el doctor Liu Zhiming, director de l'Hospital Wuchang de la ciutat xinesa de Wuhan, epicentre de l'epidèmia del nou coronavirus. Liu, neurocirurgià de 50 anys, és el primer director d'un hospital que ha mort per aquesta malaltia.

L'hospital que el doctor Liu dirigia és un dels centres mèdics específicament designats per a l'atenció a pacients de Covid-19 a Wuhan, capital de la província de Hubei, i que es manté en quarantena des del 23 de gener.

Un treballador mèdic escriu la informació d'un pacient sobre el vestit protector d'un altre metge (Reuters)

 

Treballadors sanitaris infectats pel coronavirus

Segons un alt funcionari sanitari xinès, 1.716 treballadors sanitaris han estat infectats pel coronavirus i sis han mort.

Entre el personal sanitari mort, hi ha el doctor Li Wenliang, el primer metge que va alertar del coronavirus. Va ser investigat i censurat per la policia pel que llavors qualificaven de "falsos rumors".

Més del 87% dels sanitaris infectats són a la província de Hubei, l'epicentre del brot.

El viceministre de la Comissió Nacional de Salut, Zeng Yixin, va advertir en una conferència de premsa que el nombre de contagiats entre el personal mèdic està augmentant. Segons Zeng, s'han de realitzar més anàlisis sobre el nombre de treballadors infectats en els hospitals.

Els metges que lluiten contra el nou coronavirus treballen sota una enorme pressió per salvar vides. Alguns reben teràpia per saber conviure amb l'estrès que pateixen diàriament.

Un metge d'un hospital de Wuhan descansa entre les habitacions dels pacients (Reuters)

 

Les autoritats xineses i els hospitals han alertat repetidament de l'escassetat d'equips, sobretot de màscares, i això eleva la possibilitat de contagi, com diu el viceministre.

"La feina dels treballadors sanitaris són extremadament dures; les seves circumstàncies laborals i de descans són limitades, les pressions psicològiques són grans i el risc d'infecció és alt."

 


El govern xinès ha anunciat noves mesures per combatre el coronavirus com rentar, desinfectar i, fins i tot, destruir bitllets i monedes. L'ha posada en marxa el Banc Popular de la Xina, el banc central d'aquest país.

A partir d'ara, totes les oficines bancàries de la Xina han de rentar els bitllets i monedes abans de posar-los en circulació.

 

Recompte de xifres

De moment, el Covid-19 ha provocat almenys 1.873 morts a tot el món, de les quals 1.868 s'han certificat a la Xina continental, on també s'han registrat 72.436 contagis (entorn del 99% dels casos mundials).

Els símptomes de la nova malaltia són, en molts casos, semblants als d'un refredat, però poden anar acompanyats de febre i fatiga, tos seca i dispnea (dificultat per respirar).

Les dades del Centre xinès de Control i Prevenció de Malalties (CCDC) mostren que més del 80% dels casos han estat lleus i que només el 5% són crítics.

L'informe mostra que la taxa de morts a la província és del 2,9%, sis dècimes per sobre de la taxa de mortalitat global del virus Covid-19, que està situada en el 2,3%.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut