Pedro Solbes en una imatge d'arxiu
Pedro Solbes tenia 80 anys (Europa Press)

Mor Pedro Solbes, exvicepresident del govern de Zapatero als 80 anys

Solbes va ocupar durant quatre dècades càrrecs en governs socialistes i a la Unió Europea

Actualitzat

Pedro Solbes, exvicepresident del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, ha mort aquest dissabte als 80 anys.

Nascut al Pinós, a Alacant, el 1942, Solbes va ser el titular del Ministeri d'Economia entre el 1993 i el 1996, durant l'últim mandat de Felipe González. Abans, entre el 1991 i el 1993,  va ocupar la cartera d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Després de la derrota socialista el 1996, Solbes va ser elegit diputat al Congrés per Alacant, on va figurar com número u de la candidatura socialista. En aquella mateixa legislatura, va presidir la Comissió Mixta Congrés-Senat per a la UE.

El 9 de juliol de 1999, Solbes va passar a ser comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris. Va ocupar el càrrec durant el govern del PP liderat per José María Aznar, fins al 2004.

A partir de llavors, va tornar a liderar a Economia, ara sota la presidència de Zapatero. Ho va fer fins al 2009, enmig de la crisi econòmica, quan el va substituir Elena Salgado.

El 2010, es va incorporar com a assessor al grup regional consultiu per a Europa del Fons Monetari Internacional (FMI).

Era doctor en Ciències Polítiques i llicenciat en Dret per la Universitat de Madrid. A més, era llicenciat en Economia Europea per l'Institut d'Estudis Europeus de la Universitat Lliure de Brussel·les.
 

El PSOE lamenta la mort

El PSOE ha emès un comunicat on lamenta la notícia. Els socialistes agraeixen "la seva feina, el seu compromís i la seva vocació de
servei públic a Espanya i al projecte europeu".

També el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha lamentat la mort a Twitter. El líder de l'oposició, diu que "és un dia trist" i descriu Solbes com "una persona tranquil·la i excepcional".  

ARXIVAT A:
PSOE
Anar al contingut