Michele Ferrero amb el logotip d'una de les seves marques més conegudes.
Michele Ferrero amb el logotip d'una de les seves marques més conegudes.
Mònaco

Mor Michele Ferrero, el xocolater més ric del món

El seu cognom està lligat a un dels seus productes més famosos, els bombons Ferrero Rocher, però també a marques com Nutella i Kinder

RedaccióActualitzat

Michele Ferrero era propietari d'un important imperi xocolater i estava considerat un dels homes més rics d'Itàlia.

Ferrero ha mort als 89 anys al seu domicili de Montecarlo. Feia mesos que estava malalt.

El seu cognom està lligat a un dels seus productes més famosos, els bombons Ferrero Rocher. Però les seves empreses també produeixen algunes marques tan conegudes com la crema de xocolata Nutella, els ous Kinder o els caramels Tic-Tac.

Miquele va assumir la direcció de l'empresa familiar de xocolates el 1957, i va acabar sent l'home més ric d'itàlia. Segons la revista Forbes, el seu patrimoni superava, el 2014, els 20.000 milions d'euros. El seu imperi s'estén per 53 països i dóna feina a més de 34.000 treballadors.

Ferrero era conegut per dirigir l'empresa amb mà de ferro, però era molt apreciant tant per la població d'Alba, on hi ha l'empresa, com pels seus treballadors, tant per la gran aportació que feia a la comunitat com per les generoses condicions de treball. El 2011 va cedir la presidència de l'empresa al seu fill Giovanni.

Els funerals se celebraran a Alba, però la data no s'ha fet pública.

El futur de Ferrero

La seu del grup Ferrero a Espanya és a Cornellà de Llobregat, amb una plantilla de 150 treballadors. La mort del patriarca podria reobrir el debat sobre una eventual venda de l'imperi a la seva principal competidora, la xocolatera suïssa Nestlé, que va fer una oferta de compra l'any 2013.

 

Anar al contingut