L'actriu Maria Schneider ha mort avui, a París, als 58 anys. (Foto: Reuters)
L'actriu Maria Schneider ha mort avui, a París, als 58 anys. (Foto: Reuters)
París

Mor Maria Schneider, l'actriu francesa que va protagonitzar "L'últim tango a París"

L'actriu Maria Schneider, protagonista de la pel·lícula franco-italiana dirigida el 1972 per Bernardo Bertolucci "L'últim tango a París", ha mort aquest matí a la capital francesa, després d'una llarga malaltia, als 58 anys.

Actualitzat
L'actriu Maria Schneider, coneguda mundialment pel seu paper protagonista, juntament amb Marlon Brando i amb Jean-Pierre Léaud, a "L'últim tango a París", ha mort avui, als 58 anys, a la mateixa ciutat que la va veure néixer i que la va portar a la fama de la mà del cèlebre director Bernardo Bertolucci. Una llarga malaltia, segons ha comunicat la família, ha acabat amb la vida de l'actriu francesa que va revolucionar les pantalles i la societat de l'època dels 70 per la intensa i poc usual càrrega eròtica d'una de les escenes del film franco-italià.

Maria Schneider va néixer a la capital francesa el 27 de març del 1952, era filla de la model Marie Christine Schneider i de l'actor Daniel Gelin. El seu debut als escenaris va ser molt incipient; tenia només 19 anys quan va protagonitzar l'escena mítica amb Brando, que li donaria, a més de la fama internacional, una marca pròpia íntimament lligada a l'erotisme. El fort impacte que "L'últim tango a París" va tenir en els espectadors, no només acompanyaria Schneider en els seus treballs posteriors, als anys 80 i 90, tant al cinema com a la televisió, sinó que també perdurarà en la memòria de la història del setè art.

El cos de Schneider serà enterrat a Père-Lachaise, el cementiri més gran de París, després d'una cerimònia religiosa.

Anar al contingut