Louise Fletcher, en una imatge de 2014 (Wikimedia Commons)

Mor Louise Fletcher, Oscar a la millor actriu per "Algú va volar sobre el niu del cucut"

Nascuda als Estats Units fa 88 anys, la interpretació de la tirànica infermera Mildred Ratched va suposar el seu reconeixement

RedaccióActualitzat

Estelle Louise Fletcher, coneguda artísticament com a Louise Fletcher, ha mort als 88 anys a casa seva, a la localitat francesa de Montdurauça, al nord de Tolosa, envoltada per la seva família. 

La notícia l'ha comunicada a l'agència Associated Press el seu agent, David Shaul, que no ha especificat les causes de la mort. 

Un fill de Fletcher, Andrew Bick, ha explicat a la revista Hollywood Reporter que l'actriu hauria mort per causes naturals. L'actriu havia sobreviscut a dos càncers de mama.

Fletcher, el maig de 1979 (Wikimedia Commons)

Va començar als anys 50, però el gran reconeixement professional li va arribar el 1976, quan va guanyar l'Oscar a la millor actriu per la interpretació de la tirànica infermera Mildred Ratched a la pel·lícula "Algú va volar sobre el niu del cucut", de Milos Forman, filmada un any abans.

Aquesta adaptació de la novel·la homònima de Ken Kesey, publicada el 1962, sobre un veterà de la guerra de Corea, també va endur-se els premis a la millor pel·lícula, al millor director, al millor guió i al millor actor, per a Jack Nicholson.

Quan va recollir l'Oscar, en el seu discurs Fletcher va utilitzar el llenguatge de signes com a agraïment als seus pares, que eren sords.

El paper de Mildred Ratched també va fer-li guanyar un Globus d'Or i un BAFTA.

Louise Fletcher, el 1979, en una convenció de la National Film Society (Flickr)

Els anys noranta i a principis d'aquest segle, Fletcher va ser nominada als premis Emmy pel seu treball a sèries de televisió com "Joan de Arcadia" o "Picket Fences".

També va treballar a "Star Trek: Deep Space Nine". L'últim paper el va intepretar el 2017 a la sèrie "Girlboss", de Netflix.

Nascuda el 22 de juliol de 1934, a Birmingham, Alabama, Louise Fletcher era la segona de quatre germans.

Va tenir dos fills amb el productor Jerry Blick, amb qui va estar casada des de principis dels seixanta fins al 1977.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut