Mor Lolo Rico, creadora i directora del programa "La Bola de cristal"
La "bruja Avería" de "La Bola de cristal"

Mor Lolo Rico, creadora i directora del programa "La bola de cristal"

"La bola de cristal" va ser un dels referents en programes infantils durant els anys 80 amb la cantant Alaska com a presentadora

Actualitzat

La periodista María Dolores Rico Oliver, coneguda professionalment com a Lolo Rico, ha mort als 84 anys la nit d'aquest dissabte per una aturada cardíaca a Sant Sebastià, segons ha informat RTVE.

Rico va ser creadora i directora del programa infantil "La bola de cristal", un dels grans referents dels programes infantils i juvenils que s'emetia els dissabtes al matí durant els anys 80.

 

 

 

El programa, que va acabar la seva emissió el 1988, comptava amb diverses seccions orientades per a diverses franges d'edat. Va ser la seva gran creació televisiva i va tenir com a presentadora una dels grans icones de la "movida madrileña", la cantant Alaska.

 

 

La també escriptora i periodista va desenvolupar la seva carrera professional a Ràdio Nacional d'Espanya i a Televisió Espanyola, una feina que va compaginar amb la tasca d'autora de contes infantils. Als anys 70 va escriure i dirigir per RNE el programa infantil "Dola, Dola, Tira la bola", on va crear el personatge de Dola, que li va valer un Premi Ondas el 1977.

Va ser guionista d'espais infantils de TVE com "La casa del reloj" (1971-1974) I "Un globo, dos globos, tres globos" (1974-1979). Rico es va estrenar en la direcció de programes infantils el 1981 amb "La cometa blanca", que comptava amb animació pròpia i actuacions en directe.

El cos de Lolo Rico ha estat traslladat al tanatori de Recalde, a Sant Sebastià.

ARXIVAT A:
Televisió
Anar al contingut