Warnock i Geschke, a la dreta, fundadors d'Adobe (Flickr)

Mor l'inventor del PDF, el format que va revolucionar la publicació de documents

Charles Geschke, fundador d'Adobe, era fill d'un linotipista i d'ell va adquirir els aprenentatges que es plasmarien a PDF

RedaccióActualitzat

Charles Geschke, el pare del PDF i fundador del programari Adobe, ha mort als 81 anys, segons ha informat la companyia en un comunicat aquesta matinada.

Als anys setanta, Geschke va treballar com a desenvolupador de l'empresa d'impressió Xerox a Sillicon Valley (Califòrnia). Allà va posar en marxa un programa per traslladar paraules i imatges a documents impresos, juntament amb el seu company i futur soci d'Adobe, John Warnock.

Geschke i Warnock van deixar Xerox per fundar Adobe el 1982, un gegant informàtic que avui capitalitza a la borsa amb 250.000 milions de dòlars

"La tecnologia és com el peix, si no el cous aviat es fa malbé", va dir Geschke en recordar les limitacions per innovar dins de Xerox, on deien que per llançar un producte calia esperar set anys.

Adobe va crear el format de documents digitals Portable Document Format (PDF) el 1993 i, malgrat tots els canvis tecnològics, amb el pas del temps continua sent el principal estàndard de publicació de documents digitals.

Al comunicat emès diumenge, Adobe fa un sentit comiat del seu fundador i assegura que Geschke va morir envoltat dels seus éssers estimats, encara que no han transcendit els detalls de la seva mort.


Geschke va néixer el 1939 a Cleveland, a Ohio. El seu pare era linotipista i d'ell va adquirir els aprenentatges que es plasmarien a PDF.

Es va doctorar en Ciències de la Informàtica el 1973 i sempre presumia de no haver-se format en tècniques de negoci. Només, deia, li va servir un llibre sobre la importància de trobar nínxols de necessitat no satisfetes. "Adobe en va trobar un, i el buit era gegant", va afirmar el 2011.

Va ser director general d'operacions d'Adobe des del 1986 fins al 1994 i president fins a la seva jubilació, l'abril del 2000. En reconeixement als seus èxits tècnics, el Dr. Geschke va rebre la prestigiosa Medalla Nacional de Tecnologia i Innovació, el Computer Entrepreneur Award de la IEEE Computer Society i l'American Electronics Association Medal of Honor.

ARXIVAT A:
TecnologiaObituari
Anar al contingut