Larry Tesler, creador de les dreceres més utilitzades

Mor l'informàtic Larry Tesler, inventor del "copy-paste"

Tenia 74 anys i va treballar per a les principals companyies tecnològiques buscant millorar les interfícies per als usuaris

Actualitzat

L'informàtic Larry Tesler, responsable del famós "copy-paste", o el que és el mateix, de les dreceres "tallar", "copiar" i "enganxar" dels processadors de text i sistemes operatius, ha mort als 74 anys.

Tesler va néixer al Bronx, a Nova York, l'any 1945 i va estudiar a la Universitat de Stanford, a Califòrnia. Un cop graduat, es va especialitzar en el disseny de la interfície de l'usuari, és a dir, a dissenyar sistemes fàcils d'utilitzar pels usuaris.

Durant la seva carrera va treballar a un gran nombre de firmes tecnològiques reconegudes com Xerox, Apple, Amazon i Yahoo. Xerox ha expressat el seu condol a les xarxes:

 

A Xerox va ser on va desenvolupar el processador de text Gipsy per als equips Xerox Star, a mitjans dels anys 70, juntament amb Tim Mott, cofundador d'Electronic Arts.

Amb la creació de Gipsy també va crear les dreceres que actualment estan presents a diferents sistemes operatius "tallar", "copiar" i "enganxar", que tant ajuden al dia a dia de les persones que necessiten retirar, duplicar o afegir algun element prèviament seleccionat. També va crear dreceres per buscar i reemplaçar.

Als anys 80 es va estendre als equips d'Apple, als ordinadors Lisa i Macintosh. Tesler va estar 17 anys treballant per a Apple i va ascendir al lloc de científic en cap.

Un cop va deixar Apple, va fundar una "start-up" educativa.

A més a més, Tesler va fer contribucions a l'accessibilitat del "software", posant especial interès en el disseny de la interfície de l'usuari.

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut