Molins rebent la Creu de Sant Jordi fa poc més de dos mesos
Molins rebent la Creu de Sant Jordi fa poc més de dos mesos
Barcelona

Mor l'exconseller de CiU Joaquim Molins als 72 anys

Molins va ser diputat al Parlament i al Congrés, i conseller en diferents governs de Jordi Pujol

Actualitzat

L'exconseller i exdiputat de CiU Joaquim Molins ha mort als 72 anys. Va ser conseller de Comerç i Turisme i de Política Territorial en els governs de Jordi Pujol. I també va ser diputat al Parlament i al Congrés. El 1999 va deixar el càrrec de portaveu de CiU a la cambra baixa per presentar-se de candidat a l'alcaldia de Barcelona. Va ser derrotat pel socialista Joan Clos. El 2001 va dimitir de regidor a l'Ajuntament i es va retirar de la vida política.

Més endavant va assumir la presidència de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, càrrec que va abandonar a finals de l'any passat per motius de salut.

 

 

El mes de maig va rebre la Creu de Sant Jordi al Palau de la Generalitat per la seva participació en la vida política catalana durant 25 anys i per la seva contribució en l'àmbit econòmic com a empresari i en el món cultural.

Personalitats de l'àmbit polític i empresarial recorden Molins en el seus comptes de Twitter. És el cas del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i també de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias; el portaveu parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, o la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal:

 

 

 

 

El Gran Teatre del Liceu també ha expressat el seu condol:

 

 

Anar al contingut