Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
València

Mor l'escultor valencià Andreu Alfaro als 83 anys

Ha mort l'escultor valencià Andreu Alfaro, als 83 anys, després de passar els últims anys apartat de la vida pública a causa de la delicada salut. Les seves característiques obres amb barres d'acer, alumini o marbre estan repartides per museus i espais públics de tot el món. La capella ardent s'instal·larà al seu taller a Rocafort.

Redacció Actualitzat
L'escultor valencià Andreu Alfaro ha mort aquesta nit als 83 anys. L'artista, descrit pel cantautor Raimon com "torsimany de metalls" per les seves característiques obres amb barres d'acer, alumini o marbre, tenia Alzheimer des de fa anys i la seva salut s'havia deteriorat molt últimament.

L'estil Alfaro es pot veure a totes les seves obres. Algunes de molts importants són "La rella", "La veu d'un poble", "Monument a l'amor", "Bon dia, llibertat", i entre les seves últimes obres hi ha el "Monument als Països Catalans", a Tàrrega, i les 4 columnes de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle en descriu l'estil:

"És una poètica diferent de la dels escultors de la massa, si el Chillida és el bloc, l'Alfaro és la poesia aèria."

Alfaro va aconseguir ressò internacional a la Biennal de Venècia del 1966. Entre els premis que va rebre destaquen el Premi d'Honor Jaume I, el Premi Nacional d'Arts Plàstiques d'Espanya i el 2008 la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el va elegir membre d'honor.

Com a home compromès i de país també va rebre l'estima i el reconeixement dels amics, i el cantant Raimon li va dedicar una cançó.

La capella ardent s'instalarà al seu taller a Rocafort.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut