Cadis

Mor, als 84 anys, l'empresari José María Ruiz-Mateos

L'empresari va ser el fundador de l'imperi de Rumasa, que li va ser expropiada pel govern socialista

RedaccióActualitzat

L'empresari José María Ruiz-Mateos, fundador del "holding" Rumasa, ha mort a Cadis als 84 anys. Nascut a Rota l'any 1931, va ser el protagonista de la crònica econòmica i social dels anys 80. Precisament el 1983, el govern espanyol, amb el ministre Boyer al capdavant, li va expropiar l'empresa, un "holding" que tenia 230 empreses i 65.000 treballadors. Aleshores va començar el seu periple amb la justícia. De fet, va ser condemnat per evasió de divises, frau i apropiació indeguda, i va passar un temps a la presó.

Un cop va haver complert la condemna, va crear un partit polític i va ser eurodiputat. Després d'abandonar la política, va tornar al món empresarial creant un nou "holding", Nueva Rumasa, que va agrupar una desena d'empreses, entre ells Dhul, Trapa o el Rayo Vallecano que es van declarar en concurs de creditors.

El juny passat, l'empresari andalús va tornar a la presó per tres delictes contra la Hisenda pública, però l'endemà ja el van haver de traslladar a l'hospital pel seu delicat estat de salut.

Casat amb María Teresa Rivero, presidenta del Rayo Vallecano, tenia tretze fills i va ser membre de l'Opus Dei, tot i que es va ser expulsat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut