Carles Güell de Sentmenat
Carles Güell de Sentmenat (Foto: ACN)
Barcelona

Mor l'empresari català Carles Güell de Sentmenat

Va ser un dels fundadors del Cercle d'Economia i va tenir un paper protagonista en la política catalana durant els setanta, quan va fundar el partit Centre Català, que es va presentar a les eleccions generals del 1977.

RedaccióActualitzat
L'empresari i polític català Carles Güell de Sentmenat, que va néixer a Barcelona el 1930, ha mort aquest diumenge. Era besnét d'Eusebi Güell, l'empresari i mecenes que va donar nom a diversos espais dissenyats per Gaudí.

Güell va ser un dels fundadors del Cercle d'Economia el 1985, entitat que va presidir durant quatre anys. També va presidir el Círculo Ecuestre, del qual era president d'honor.

L'empresari va tenir un paper protagonista en la política catalana durant els anys setanta, quan va fundar el partit Centre Català, que es va presentar a les eleccions generals del 1977, formant coalició amb Unió Democràtica de Catalunya. A més de diputat al Congrés en la primera legislatura de l'època democràtica, també va ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona.

Güell també va ser president del Port Autònom de Barcelona i membre de l'Acadèmia de Belles Arts.

Carles Güell va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 1994 i la medalla d'honor de la ciutat de Barcelona el 2007.

La cerimònia de comiat serà aquest dilluns a les 11.45 h, al tanatori de Sant Gervasi. 
Anar al contingut