Rainer en la pel·lícula "The gambler"
Rainer en la pel·lícula "The gambler"
Londres

Mor l'actriu Luise Rainer als 104 anys

Nascuda a Alemanya, però amb nacionalitat dels Estats Units, va aconseguir l'estatueta l'any 1936 per "El gran Ziegfeld", i l'any següent per "La bona terra".

Actualitzat

L'actriu alemanya Luise Rainer, la primera persona de ser guardonada amb dos Oscars consecutius, ha mort aquest dimarts als 104 anys a Londres, com a conseqüència d'una pneumònia. Rainer, nascuda a Alemanya, però amb nacionalitat dels Estats Units, va aconseguir l'estatueta l'any 1936 per "El gran Ziegfeld" i l'any següent per "La bona terra".

L'estrella alemanya va rodar la seva última gran pel·lícula l'any 1943 i, després, es va instal·lar a Londres, on va fer algunes aparicions en cinema i televisió. Després d'un desacord amb MGM quan havia de rodar "Per qui toquen les campanes", va trencar el contracte amb la productora i va afirmar: "Era una màquina, una eina en una gran, gran fàbrica, i no podia fer res. Així que me'n vaig anar. Ni més ni menys. Me'n vaig anar".

Després de Rainer, la fita de guanyar dos Oscars consecutius només l'han aconseguit quatre intèrprets més: Spencer Tracy, Katherine Hepburn, Jason Robards i Tom Hanks.

Anar al contingut