Londres

Mor l'actor Peter O'Toole, els rostre de Lawrence d'Aràbia, als 81 anys

El seu agent ha explicat que l'actor ha mort en un hospital de Londres després d'una llarga malaltia. El rostre de Lawrence d'Arabia, que al llarg de la seva carrera va rebre vuit nominacions als Oscars, va abandonar l'actuació l'any passat.

RedaccióActualitzat

Peter O'Toole, protagonitza de pel·lícules com "Lawrence d'Aràbia", ha mort aquest dissabte a l'edat de 81 anys. La notícia l'ha donada el seu agent, que ha explicat que l'actor ha mort en un hospital de Londres després d'una llarga malaltia.

L'actor, nascut a Irlanda, era un dels grans del cinema i el teatre. Va créixer a Leeds, a Anglaterra, i va iniciar la seva carrera al teatre on va començar a desenvolupar el seu estil tan versàtil i elegant.

Un dels papers que el van catapultar a la fama va ser la interpretació protagonista del coronel T. E. Lawarence a "Lawrence d'Aràbia" el 1962. Amb aquest paper va guanyar la primera de les vuit nominacions als Oscars.

El 2003 va ser guardonat amb un Oscar honorífic a tota la seva carrera.  També va destacar per les seves interpretacions a "Becket", "Good Bye Mr. Chips", "El meu any preferit", "Venus", "Troia" o, la més recent, al 2009 "L'espia de Déu".

O'Toole va continuar actuant tota la vida i no va abandonar els escenaris fins l'any passat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut