L'actor Pepe Martín en un programa de TV3 el 1988
L'actor Pepe Martín en un programa de TV3 el 1988

Mor l'actor Pepe Martín, que es va fer famós amb la sèrie "El conde de Montecristo"

L'actor, que vivia a Madrid, ha mort per problemes al cor als 87 anys

RedaccióActualitzat

L'actor barceloní Pepe Martín ha mort als 87 anys a Madrid, on vivia, per problemes al cor. Dimecres passat va anar a l'hospital, però va tornar a casa seva. Dissabte es va tornar a trobar malalment i ja no va poder superar la malaltia.

Martín va fer-se molt conegut per ser el protagonista de la sèrie de Televisió Espanyola "El conde de Montecristo". Feia temps que s'havia retirat dels escenaris, però últimament l'haviem pogut veure en pel·lícules com "La conjura del Escorial", de 2008 o en diversos capítols de la sèire "Cuéntame".

José Martín Balcells, Pepe Martín, nascut el 7 de setembre de 1932, va estudiar Dret, es va llicenciar i va cursar durant tres anys Dret Internacional a París, on va descobrir que volia ser actor. El seu pare era crític de teatre, però ell no va decidir fer-se actor fins que no va acabar la carrera i els estudis a París.

Martín va començar amb el Teatre Nacional Popular francès, amb un paper en la comèdia anglesa "Exercici per a cinc dits" i després van venir "Llarg viatge cap a la nit" i "El rei lleial".

Quan va tornar a Espanya, va començar a treballar a Televisió Espanyola amb produccions com "El galán del bosque petrificado" i la sèrie que el va convertir en l'actor de moda, "El conde de Montecristo", rodada el 1970.  El 1977 va protagonitzar també a TVE la sèrie "Larra", amb guió de Ricardo López Aranda.

La seva passió sempre va ser el teatre. Va treballar en produccions com "El beso de la mujer Araña", de Manuel Puig, el 1980, l'"Antígona" d'Espriu amb Sílvia Munt el 1986 o "Carícies", de Sergi Belbel, el 1994.

ARXIVAT A:
TeatreCinemaTelevisióObituari
Anar al contingut