Barcelona

Mor l'actor Paco Morán als 81 anys

L'actor cordovès Paco Morán ha mort aquest dilluns als 81 anys. La seva carrera artística va tenir Catalunya com un dels seus escenaris destacats, on, de la mà de Joan Pera, va protagonitzar l'exitosa comèdia "La extraña pareja".

RedaccióActualitzat
L'actor cordovès Paco Morán ha mort aquest dilluns als 81 anys a la Clínica del Pilar de Barcelona a causa d'un emfisema pulmonar.

Als 17 anys va ingressar al Conservatori de Música de Còrdova, on va cursar Art Dramàtic. Anys més tard va confundar el Teatro Español Universitario. El 1957 es va traslladar a Madrid i va entrar a formar part del quadre d'actors de Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) i Televisió Espanyola, on va protagonitzar més de 2.500 programes.

La seva carrera artística va tenir Catalunya com un dels seus escenaris destacats, on es va instal·lar a la dècada dels anys 70. De la mà de Joan Pera, va protagonitzar l'exitosa comèdia "La extraña pareja", de Neil Simon, entre el 1994 i el 1999.

L'actor Joan Pera, en declaracions a Catalunya Informació, ha destacat "l'enorme generositat" de Morán a sobre de l'escenari. En aquest sentit, ha apuntat que a escena "jugàvem per a un públic que ens apreciàvem moltíssim". Segons Pera, Paco Morán "era un magnífic actor, era extraordinari; era un gran actor dramàtic que feia riure molt, però per ell mateix, per la seva manera de fer".

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat avui Paco Morán com "un eixamplador dels públics teatrals". A més, ha assenyalat que "amb el Joan Pera, formen una de les parelles que per molts anys perduraran en la memòria de les persones que han acudit al teatre al nostre país".

Mascarell ha afirmat que "aquelles generacions que van arribar als anys 60 i 70, com ho havien fet les generacions que havien arribat als anys 20, són generacions que no només s'hi van integrar, sinó que van enfortir la nostra vida cultural. Ell a través de l'àmbit teatral ho va fer d'una manera decidida".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut