L'actor Jordi Rebellón ha mort als 64 anys
Jordi Rebellón

Mor l'actor Jordi Rebellón, l'icònic doctor Vilches d'"Hospital Central"

També va participar en sèries de TV3 com "Estació d'enllaç" o "Sitges"

RedaccióActualitzat

Ha mort als 64 anys, a causa d'un ictus, l'actor Jordi Rebellón, molt conegut pel paper del doctor Rodolfo Vilches a "Hospital Central" (2000-2012) i també per sèries de TV3 com "Estació d'enllaç" (1996) o "Sitges" (1997).

L'agència que el representava ha confirmat la mort del conegut actor, aquest dimecres.

 

Nascut a Barcelona el 1957, la seva carrera es va centrar en la televisió i el teatre.

Va iniciar-se en el teatre amb l'Escola d'Actors de Barcelona, en què va estudiar interpretació, cant, ball i veu. Ha treballat no tan sols com a intèrpret, sinó també darrere de les càmeres, ja fos com a guionista, ajudant de direcció o coordinador d'espectacles teatrals.

Va començar a fer-se popular a la sèrie "Médico de familia", però el paper que el va fer inoblidable per a molta gent i que li va valdre diversos premis va ser el del sarcàstic doctor Vilches a "Hospital Central".

Altres produccions en les quals va participar són "Amar es para siempre" (2013-2014), "Cuéntame cómo pasó" (2015-2016) o "Mercado central" (2020-2021).

Va treballar més a Madrid que a Catalunya, un fet que va comentar recentment en l'entrevista que Eloi Vila li va fer al programa "Al cotxe". En el programa, també va comentar que, abans de dedicar-se professionalment a la interpretació, treballava en un banc:

 

A banda de la televisió, la seva trajectòria inclou obres de teatre com "Mentiras, incienso y mirra", que li va valdre la nominació al Fotogramas de Plata a millor actor de teatre i el premi Serrada en la mateixa categoria, "El funeral", "La dama enamorada", "L'hostal de la Glòria" o "El cafè de la Marina", aquestes tres últimes sota la direcció de Joan Bas, amb qui va treballar en diverses produccions.

Al cinema, va treballar a pel·lícules com "El complot dels anells", "El largo invierno", "La febre d'or" o "El desentierro". També va escriure la novel·la "Yo quise ser Supermán". 

Rebellón treballava actualment en l'adaptació teatral de l'obra de Woody Allen "La comedia sexual de una noche de verano".

La Unió d'Actors i Actrius ha lamentat la defunció de l'intèrpret català.

 

ARXIVAT A:
TelevisióTeatreCinemaObituari
Anar al contingut