Mor l'actor dels Monty Python Terry Jones, que va dirigir "La vida de Brian"

Va interpretar la mare del protagonista en aquesta mítica pel·lícula
Mor l'actor dels Monty Python Terry Jones, que va dirigir "La vida de Brian"

Mor l'actor dels Monty Python Terry Jones, que va dirigir "La vida de Brian"

Va interpretar la mare del protagonista en aquesta mítica pel·lícula
Actualitzat
Terry Jones (Reuters/Suzanne Plunkett)

Aquest dimarts a la nit ha mort als 77 anys el guionista, director i actor dels Monty Python Terry Jones, segons ha anunciat la seva família. 

Jones, que va rebre un premi honorífic al Festival de Sitges ara fa 5 anys, és recordat, sobretot, per les seves interpretacions en pel·lícules com ara "El sentit de la vida" i "Els cavallers de la taula quadrada".


La mare de Brian

I, sobretot, "La vida de Brian", pel·lícula que va dirigir conjuntament amb Terry Gilliam i en la qual també va interpretar la mare del protagonista.

Cal recordar que Jones era especialista en història medieval, cosa que va quedar ben palesa en els llibres per a joves i guions per a obres de ficció que va escriure. Amanits, molt sovint, amb el sentit de l'humor que va caracteritzar la seva obra.


Carrera com a director de cinema

Després de la separació dels Monthy Phyton, va continuar la seva carrera dirigint pel·lícules, sèries de televisió i documentals d'història.

De fet, els dos Terry del grup, Jones i Gilliam, eren els únics dos membres no anglesos dels Monty Python -ell gal·lès, Gilliam nord-americà-, i també van ser els que van destacar en la seva carrera com a directors de cinema.

Terry Jones amb els altres membres dels Monty Python (Reuters/Paul Hackett)

 

L'humor dels Monty Python

Jones va conèixer els seus companys dels Monty Python, John Cleese, Graham Chapman, Terry Gilliam, Eric Idle i Michael Palin, just després de graduar-se a la Universitat d'Oxford, el 1969.

Junts van revolucionar l'humor televisiu i cinematogràfic de tota una generació que volia anar més enllà dels límits establerts, gràcies a les elevades dosis de sarcasme i creativitat que exhibia el grup.

Bona part dels seus excèntrics i irreverents projectes encara avui són plenament vigents, com ara alguns dels episodis emesos de la mítica sèrie "Monty Phyton's Flying Circus" emesos a la BBC. 

"La seva feina amb els Monty Python, els seus llibres, els seus programes de televisió viuran per sempre", ha declarat la seva família en un comunicat.