Stevenson va ser protagonista de la pel·lícula "La pell freda", amb participació de TV3

Mor als 58 anys l'actor Ray Stevenson, protagonista de "Roma" i "La pell freda"

L'actor britànic era a Itàlia, on estava rodant una pel·lícula

Redacció/AgènciesActualitzat

L'actor britànic Ray Stevenson, famós pel seu paper com Tito Pullo a la sèrie "Roma", ha mort aquest dilluns als 58 anys a l'illa italiana d'Ischia, on es trobava rodant una pel·lícula, segons recullen els mitjans locals.

Stevenson, que aquest dijous hauria fet 59 anys, ha mort a l'hospital Rizzoli d'Ischia després d'haver estat ingressat per problemes de salut que encara no han transcendit, segons les mateixes fonts.

L'actor era a l'illa napolitana filmant la producció "Cassino in Ischia", dirigida per Frank Ciota.

Stevenson va néixer a Lisburn, a Irlanda del Nord, el 25 de maig de 1964, en una base de l'exèrcit britànic. Fill d'un pilot de la RAF del Regne Unit i de mare irlandesa, quan tenia vuit anys, conjuntament amb la família, es va traslladar a Lemington, Anglaterra, i més tard a Cramlington, on es va criar.

Abans de dedicar-se a la interpretació, va treballar de dissenyador d'interiors a Londres. Als 25 anys va decidir formar-se com a actor a l'escola de teatre Bristol Old Vic, on es va graduar als 29 anys.

A principis dels noranta, va començar la carrera al cinema apareixent en diferents telefilms i gran quantitat de sèries de televisió.


Trajectòria internacional

Internacionalment, Stevenson va saltar a la fama amb "El Rey Arturo" (2004), encarnant el lleial cavaller Dagonet, al costat de Clive Owen, que interpretava Artús, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Mads Mikkelsen, Ray Winstone i Stellan Skarsgard.

La fama definitiva li va arribar amb la famosa sèrie d'HBO "Roma", rodada entre 2005 i 2008, on interpretava el legionari Titus Pullo.

Especialista en personatges forts i d'acció, també se'l recorda per la seva participació en les entregues de la factoria Marvel com Frank Castle "The punisher" a "Punisher: War Zone" (2008) i com Volstagg a "Thor" (2011), entre altres papers.

El 2017 va ser el protagonista de "La pell freda", l'adaptació de la novel·la fantàstica d'èxit d'Albert Sánchez Piñol, amb participació de TV3. En aquest projecte compartia pantalla amb David Oakes.

Ray Stevenson amb la seva parella, l'actriu Elisabetta Caraccia, a la Berlinale (Reuters)

Durant el rodatge de la sèrie "Roma" va conèixer la que era la seva actual parella, l'antropòloga italiana Elisabetta Caraccia, amb qui va tenir tres fills. Entre el 1997 i el 2005 va estar casat amb l'actriu britànica Ruth Gemmell.

En la seva carrera també consten nombrosos papers a la televisió, a les sèries "Dexter", "Black Sails", "I Medici" o "Vikings".

ARXIVAT A:
CinemaItàlia
Anar al contingut