L'actriu Anna Karina a "Vivre sa vie", de Jean-Luc Godard (1962)
L'actriu Anna Karina a "Vivre sa vie", de Jean-Luc Godard (1962)
París

Mor l'actriu Anna Karina, icona de la Nouvelle Vague, als 79 anys

Nascuda a Dinamarca, de ben jove Anna Karina es va desplaçar a viure a París, on va fer carrera en el cinema francès

RedaccióActualitzat
TEMA:
Cinema

L'actriu i cantant Anna Karina ha mort aquesta nit, als 79 anys, víctima d'un càncer.

D'origen danès (el seu nom real era Hanne Karin Blarke Bayer), era una de les actrius més destacades de la Nouvelle Vague, el corrent cinematogràfic francès que va marcar la modernitat del gènere.

Als 17 anys, es va traslladar a París. Allà va treballar com a model publicitària i a cases de moda d'alta costura com Chanel. El nom artístic d'Anna Karina li va suggerir la mateixa Coco Chanel quan Karin Blarke li va explicar que volia obrir-se camí com a actriu.

L'any 1959 va conèixer el director Jean-Luc Godard, que li va proposar interpretar un paper important a la seva primera pel·lícula, "À bout de souffle" ("Al final de l'escapada"). Però Anna Karina ho va rebutjar perquè el paper incloïa nombroses escenes despullada. El paper, finalment, el va interpretar la nord-americana Jean Seberg.

Godard va insistir a oferir-li un paper a la seva segona pel·lícula, "Le petit soldat", que Anna Karina va rodar quan encara era menor d'edat.

A partir de llavors, director i actriu van compartir moltes hores de rodatge en films com "Banda a part" (1964), "Pierrot el boig" (1965), "Alphaville: Une étrange aventure de Lemmy Caution" (1965), "Made in USA" (1966) o "Viure la seva vida" (1962):

 

 

Anna Karina i Jean-Luc Godard es van casar l'any 1961. El matrimoni va durar sis anys.

Va participar en altres conegudes pel·lícules sota la direcció d'altres realitzadors com a "Lo straniero" (1967) de Luchino Visconti, on compartia cartell amb Marcello Mastroianni; "Justine", de George Cukor;  "Après la répétition", d'Ingmar Bergman, o "Chinese Roulette", de Rainer Werner Fassbinder.

No va descuidar mai la seva faceta de cantant i va interpretar memorables cançons, la majoria al costat de Serge Gainsbourg.

 

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut