Fumigació contra el virus del Nil al maig a Coria del Río, poble d'on era la víctima
Fumigació contra el virus del Nil al maig a Coria del Río, el poble d'on era la víctima (Europa Press / María José López)

Mor la primera dona contagiada pel virus del Nil aquest any a l'estat

S'han detectat dos casos més, tots a Sevilla, d'un virus que es transmet per picada de mosquit

Actualitzat

La primera dona contagiada del virus del Nil a l'Estat aquest any, una dona de 73 anys, ha mort aquest divendres a l'Hospital Virgen del Rocío, a Sevilla.

La pacient portava ingressada uns quants dies i, segons la Junta d'Andalusia, tenia "patologies prèvies greus".

Hi ha dues persones més afectades per la malaltia. Una veïna del mateix poble que la dona que ha mort, Coria del Río, al sud de la capital sevillana, de 69 anys, i una altra de Villamanrique de la Condesa, a la mateixa província, de 65 anys.

L'alcalde de Coria del Río va advertir a finals de juliol que les mostres recollides a l'Estació Biològica de Doñana als arrossars del Baix Guadalquivir havien detectat en mosquits de la zona "una càrrega vírica d'intensitat equiparable a la del brot de 2020".

L'estiu passat, el sud d'Espanya va fer front al brot de virus del Nil més virulent registrat a Espanya des que se'n tenen registres. Andalusia va registrar 71 casos i 7 morts i hi va haver 5 casos més a Extremadura.

Evitar les picades

Es tracta d'un virus que només pot ser transmès als éssers humans mitjançant una picada de mosquit comú. Les altes temperatures i la humitat n'afavoreixen la proliferació.

El 80% dels afectats el passa de manera asimptomàtica. Menys de l'1% té símptomes greus, amb febre alta, meningitis i altres manifestacions.

No hi ha vacuna ni tractament; només se'n poden tractar els símptomes, però no es transmet entre persones.

La principal mesura de prevenció és evitar les picades de mosquits. És per això que es recomana fer servir mosquiteres i repel·lents, i evitar les zones humides i estar-se a l'exterior sense protecció.

ARXIVAT A:
Andalusia
Anar al contingut