Mor la dona centenària que va inspirar l'àvia de la pel·lícula "Coco", de Disney

María Salud era del poble de Michoacán, un dels que van servir a Pixar per documentar-se sobre les tradicions mexicanes abans de fer el film

RedaccióActualitzat

Tenia 109 anys. Es deia María Salud Ramírez Caballero i va inspirar l'entranyable personatge de Disney Pixar Mama Coco. Ha mort al seu poble, Michoacán, a Mèxic.


Ho ha confirmat el secretari de Turisme de l'estat de Michoacán, Roberto Monroy, en un missatge en què lamenta la mort de qui "va ser inspiració per a aquest estimat personatge que va fer la volta al món".


La María s'havia convertit en una atracció turística al seu poble. Posava en cadira de rodes davant d'un cartell de la pel·lícula i es feia fotos amb qui ho demanés, a canvi d'uns pesos.

Un canvi en la seva vida des que es va estrenar, el 2017, el film "Coco". Ella va inspirar l'àvia del Miguel, un nen que, somiant ser un gran músic, emprèn un viatge per descobrir els misteris ocults darrere les tradicions de la seva família.

La pel·lícula va guanyar l'Òscar a la millor animació:

 

Pixar mai va reconèixer que María Salud va ser la seva font d'inspiració. Sí que van afirmar que, per documentar-se, havien recorregut diversos pobles mexicans, entre ells Michoacán, i n'havien entrevistat ciutadans. En tot cas, la seva similitud és inqüestionable.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut