Maria Dolors Gispert tenia 84 anys
Maria Dolors Gispert tenia 84 anys

Mor la dobladora Maria Dolors Gispert, la veu de Whoopi Goldberg

Tenia 84 anys i també va ser directora de doblatge

RedaccióActualitzat

S'ha apagat una veu, però, en realitat, se n'han apagat moltes de cop. La dobladora Maria Dolors Gispert va morir aquest divendres als 84 anys.

Entre molts altres doblatges en català i en castellà, Gispert va ser la veu de l'actriu nord-americana Whoopi Goldberg en cinquanta-una pel·lícules.

 

Neta i filla d'actors de teatre, es va iniciar als sis anys a Ràdio Barcelona, on més tard, el 1972, intervindria a l'obra "Don Juan Tenorio", juntament amb la seva mare, Enriqueta Guart. De molt jove, a mitjans dels anys quaranta, va començar a fer doblatges.

A més de Whoopi Goldberg, Gispert va donar veu a Kathy Bates en cinc pel·lícules, entre les quals hi ha "Titanic". També va doblar Joanna Cassidy, que interpretava una de les replicants de "Blade Runner". Altres actrius que va doblar van ser Carol Lombard i Darlene Love. Va participar en pel·lícules com "Irma la dolça", "Bonnie & Clyde" i "Duelo a muerte en OK Corral". En televisió, va ser la veu de Pippi Långstrump.

 

Va ser directora de doblatge, funció que va exercir, entre altres pel·lícules, a "La lista de Schindler".

Era viuda de Miguel Ángel Valdivieso, mort el 1988, que també era actor de doblatge i locutor de ràdio, especialitzat en retransmissions esportives.

ARXIVAT A:
CinemaObituari
Anar al contingut