José Pedro Pérez-Llorca va ser un dels homes de confiança d'Adolfo Suárez (EFE)
José Pedro Pérez-Llorca va ser un dels homes de confiança d'Adolfo Suárez (EFE)
Madrid

Mor José Pedro Pérez-Llorca, un dels set pares de la Constitució

Va ser ministre dels governs d'Adolfo Suárez i un dels polítics més destacats de la transició espanyola

RedaccióActualitzat

Ha mort el polític José Pedro Pérez-Llorca, un dels set pares de la Constitució espanyola. Tenia 78 anys i ha mort a causa d'una malaltia pulmonar. Va ser un dels homes de confiança del president espanyol Adolfo Suárez, fa 40 anys, en diferents governs de la Unió de Centre Democràtic (UCD). Va ser un dels polítics més destacats de la transició espanyola.

José Pedro Pérez-Llorca va néixer a Cadis el 30 de novembre de 1940 i es va llicenciar en Dret a la Universitat Complutense de Madrid. Era diplomàtic de carrera i lletrat de les Corts.

Va ser diputat en la legislatura constituent i en la primera legislatura, i va formar part de la ponència que va elaborar l'avantprojecte de la Constitució espanyola.

Dins del govern de la UCD, Pérez-Llorca va ocupar, a partir del 1979, les carteres de la Presidència, Administració Territorial i Afers Exteriors, en els governs d'Adolfo Suárez, i va continuar sent el cap de la diplomàcia a l'executiu de Leopoldo Calvo-Sotelo, fins a la victòria del PSOE, el 1982. Ara era president del Patronat del Museu del Prado.

Pedro Sánchez ja ha expressat el seu condol a través d'un tuit:

 

Aznar al costat dels pares de la Constitució el 1998: Gabriel Cisneros, Manuel Fraga, Gregorio Peces-Barba, José Pedro Pérez-Llorca, Jordi Solé Tura, Miguel Herrero i Miquel Roca (EFE)

Un altre dels pares de la carta magna, el català Miquel Roca, ha afirmat a RNE que Pérez-Llorca va ser més "decisiu" del que molts es pensen.

"Són unes hores molt complicades perquè era una persona que volíem molt. Ha estat una persona més decisiva del que, de vegades, alguns creuen (···) Sabia perfectament on situar el centre del debat. Era un referent per a tothom."

ARXIVAT A:
Constitució espanyola
Anar al contingut