Jordi Fàbregas, el prestigi de la música folk
Jordi Fàbregas, al concert "Folk per la llibertat" al Tradicionàrius el 2017 (ACN/Pere Francesch)

Mor Jordi Fàbregas, ànima del Tradicionàrius i referent de la música d'arrel

Commoció per la mort del cantant, figura clau en la recuperació de la música popular catalana

RedaccióActualitzat

Ha mort als 69 anys el músic Jordi Fàbregas, fundador del festival Tradicionàrius i tota una referència en el món de la cultura tradicional.

Al setembre va recollir emocionat la Creu de Sant Jordi, mesos després de deixar la direcció del Centre Artesà Tradicionàrius i el festival del mateix nom fundat el 1988.

Aquest dissabte passat es va posar en marxa una nova edició del festival, ja sense la seva presència, degut a una afectació coronària que l'havia dut a l'hospital. La seva mort deixa un buit en el món del folk i en els grups de música popular.

Fill de Sallent, al Bages, des dels anys 60 es va implicar en nombrosos projectes musicals, com els grups Urbàlia Rurana, El Pont d'Arcalís o Els Ministrils del Camí Ral.

Fàbregas va ser un dels artífexs de la recuperació de la música popular catalana, influït des del principi pels Setze Jutges o per Jacques Brel.

Fàbregas va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi el setembre passat (ACN/Pere Francesch)

 

A banda de la Creu de Sant Jordi l'any passat, també havia estat reconegut amb el Premi Nacional de Música el 1991, el Premi Nacional de Cultura Popular el 1995 i amb la Medalla d'Or de Barcelona el 2006.

Les mostres de condol s'han succeït un cop ha transcendit la notícia. El Departament de Cultura s'ha referit a Fàbregas com a "persona imprescindible del folk a Catalunya", mentre que la consellera de Cultura, Maria Àngels Ponsa, n'ha destacat "l'enorme llegat" que deixa: 

 

 

El món de la cultura popular ha plorat la mort d'aquest activista cultural, molt sentida també a la Vila de Gràcia, on estava arrelat. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaCultura popularObituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut