Jean-Louis Trintignant al Festival de Canes el 2017 (Efe/Sebastien Nogier)

Mor Jean-Louis Trintignant, figura clau del cinema francès, als 91 anys

El protagonista d'"Un home i una dona" deixa un centenar de pel·lícules, amb una carrera marcada per cintes d'autor europees

Actualitzat

L'actor francès Jean-Louis Trintignant ha mort aquest divendres als 91 anys.

L'intèrpret de pel·lícules com "Un home i una dona" i "Amor" ha mort "pacíficament, de vellesa, aquest matí, a casa seva, al Gard, envoltat dels seus éssers estimats", segons el comunicat que ha fet públic la seva dona Mariane Hoepfner Trintignant.

Va rodar més d'un centenar de pel·lícules rodades amb cineastes europeus com Bernardo Bertolucci, Ettore Scola, François Truffaut, Krzysztof Kieslowski, Alain Robbe-Grillet, Tinto Brass, Claude Chabrol o Éric Rohmer.

L'actor a "Un home i una dona", de Claude Lelouch

El film "I Déu creà la dona", al costat de Brigitte Bardot, va ser el seu primer gran èxit, el 1956.

Va entrar a la història del cinema amb "Un home i una dona" (1965), de Claude Lelouch, on interpreta un pilot de carreres enamorat d'Anouk Aimée, va guanyar un premi d'interpretació a Canes per "Z", de Costa Gavras, el 1969, i un César al millor actor per "Amour" (2012), de Michael Haneke, pel·lícula que va guanyar la Palma d'Or.

La seva última intervenció va ser al film "Los años más bellos de una vida", el 2019.

Al marge de la seva carrera com a actor, la seva vida també va estar marcada per la mort de la seva filla Marie, també actriu, assassinada el 2003 pel seu company, el cantant Bertrand Cantat, de la banda de rock Noir Désir, una tragèdia que el va allunyar durant anys de les pantalles. Pare i filla havien coincidit al repartiment de "Janis i John".

El president francès, Emmanuel Macron, s'ha referit al "gran talent artístic" de Jean-Louis Trintignant, que "va acompanyar una mica les nostres vides pel cinema francès".

ARXIVAT A:
CinemaFrança
Anar al contingut