Alemanya

Mor Hans Beck, el pare de les figures de Playmobil

Després d'haver passat per una llarga malatia, Hans Beck ha mort als 79 anys al seu domicili al llac de Constança, fronterer entre Alemanya, Suïssa i Àustria. Segurament, per molts, el seu nom no és conegut, però sí els seus fills: les figures de Playmobil. Beck és el dissenyador dels famosos ninots de plàstic que va crear a la dècada dels 70. Al cap de de gairebé 40 anys, se n'han venut més de 2.000 milions a tot el món i la xifra continua creixent.

Actualitzat
Hans Beck va néixer l'any 1929, a l'estat alemany de Turíngia, al centre del país, i es va formar com a fuster a la ciutat de Zirndorf. Es va especialitzar en joguines, sobretot, en automòbils i avions. Al cap d'uns anys va començar a treballar a l'empresa Geobra, que encara avui comercialitza els Playmobil. Al principi dissenyava maquetes d'avions i vehicles diversos, però després va passar a un altre departament. L'empresa li va encarregar que treballés en un joc que combinés persones i mitjans de transport i que fos adecuat per als nens. Així és com van néixer els primers Playmobil.

Tot i que les creacions d'aquest dissenyador industrial van començar com un producte exclusivament infantil, amb el temps van passar a ser un element que ha fasciant col·leccionistes adults de tot el món. Actualment, l'empresa que els fabrica, Geobra, n'exporta els "clicks" a 70 països de tot el món.
Anar al contingut