L'arquitecte Federico Correa
L'arquitecte Federico Correa

Mor Federico Correa, arquitecte clau del projecte olímpic del 92

En el projecte arquitectònic dels Jocs Olímpics de Barcelona, Correa va ser un dels encarregats de l'ordenació de l'Anella Olímpica i la remodelació de l'estadi de Montjuïc

Actualitzat

L'arquitecte Federico Correa ha mort als 96 anys. Correa va tenir un paper clau en el projecte arquitectònic dels Jocs Olímpics de Barcelona '92. Va ser un dels quatre arquitectes encarregats de l'ordenació de l'Anella Olímpica de Montjuïc i la remodelació de l'Estadi Olímpic, juntament amb Alfons Milà, Joan Margarit i Carles Buxadé.

Correa va ser un dels grans noms d'una generació d'arquitectes molt vinculada a la transformació urbanística de la ciutat de Barcelona en els anys previs als Jocs.

 

L'Anella Olímpica de Montjuïc, en la reordenació de la qual va participar-hi l'arquitecte Federico Correa
L'Anella Olímpica de Montjuïc, en la reordenació de la qual va participar l'arquitecte Federico Correa

 

En la seva carrera professional, que va començar a l'estudi de José Antonio Coderch, va esdevenir un dels grans noms del Moviment Modern de Catalunya.

Durant 50 anys, Correa va firmar projectes emblemàtics amb el seu soci i amic Alfons Milà, entre els quals hi ha l'edifici Atalaya, la nova seu de la Diputació de Barcelona, la reforma de la plaça Reial, el Museu Episcopal de Vic o l'interiorisme del restaurant truiteria Flash Flash, un dels locals més emblemàtics de la "gauche divine" barcelonina.

 

Correa i el seu soci Alfons Milà van ser els responsables de l'interiorisme de la truiteria Flash Flash
Correa i el seu soci Alfons Milà van ser els responsables de l'interiorisme de la truiteria Flash Flash

 

L'any 2006 va fer el seu últim treball, per a l'Hotel Colonial de la Via Laietana, sobre la que va ser la seu del Banc Hispano Colonial de Barcelona.

Mestre de diverses generacions d'arquitectes, va trasmetre als seus alumnes el principi que va guiar tota la seva trajectòria: fer conviure modernitat i funcionalitat.

 

Federico Correa, al seu despatx d'arquitecte
Federico Correa al seu despatx d'arquitecte

 

En un missatge a Twitter, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) ha definit Correa com "un dels arquitectes més influents de l'arquitectura del segle XX":

 

 

Correa va ser professor de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, de la Universitat Politècnica. El rector de l'UPC, Francesc Torres, l'ha qualificat d'"estimat i admirat professor d'ETSAB i també dissenyador de gran prestigi":

 

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assenyalat que Correa va tenir "un paper clau en la transformació urbana de la Barcelona de final del segle XX":

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsObituari
Anar al contingut