El bisbat de Girona va obrir una investigació sobre els abusos comesos pel rector Tomàs Pons

Mor en una residència als 95 anys el rector de Vilobí d'Onyar acusat d'abusos sexuals

Als anys 70 ja s'havien denunciat abusos, però el bisbat de Girona no ho va investigar fins al 2019

RedaccióActualitzat

Ha mort el rector de Vilobí d'Onyar, a la Selva, Tomàs Pons, que va ser apartat del sacerdoci acusat d'abusos sexuals a menors. Segons ha informat el bisbat de Girona, ha mort a l'edat de 95 anys a la residència sacerdotal on vivia.

Tomàs Pons va ser rector de Vilobí durant 33 anys i tutor espiritual a l'Escola Bell-lloc de Girona, durant 29 anys.

Quan va arribar a Vilobí, l'any 1967, va muntar un gimnàs, portava els infants d'excursió i els convidava a veure la televisió. Segons alguns testimonis, en aquest moment era quan els tocava amb impunitat. Als anys 70 i 80 dos alcaldes van fer arribar al cas al bisbat de Girona, però en aquell moment no va passar res.

El 2019, però, exalumnes de l'Escola Bell-lloc van denunciar també abusos sexuals del rector. Segons van explicar, quan Tomàs Pons confessava els nens i els tenia a davant els feia tocaments.

Delicte prescrit

El bisbat de Girona va investigar el cas i va remetre la documentació a la Fiscalia, que va arxivar el cas perquè havia prescrit, i al Vaticà.

Per la seva banda, el Vaticà va ordenar retirar-lo del sacerdoci, també li va prohibir qualsevol mena de contacte amb menors i visitar els pobles on hagués exercit.

Vivia en una residència a Arbúcies, a la Selva, fins que l'any 2019 una recollida de signatures perquè fos declarat persona no grata va provocar, per ordre del bisbe de Girona, el trasllat a una de les tres residències sacerdotals de la diòcesi.

ARXIVAT A:
Agressió sexualEsglésia
Anar al contingut