Aleksandr Dugin, en una imatge del 2018
Aleksandr Dugin, en una imatge del 2018 (Creative Commons/Fars Media Corporation/BY CC 4.0)

Mor en un atemptat la filla d'Aleksandr Dugin, el "cervell de Putin"

Daria Dugina conduïa el cotxe del seu pare, que ha explotat

La filla d'Aleksandr Dugin, un filòsof ultranacionalista rus i assessor de Vladímir Putin, ha mort aquesta nit en un possible atemptat.

Daria Dugina tornava sola a casa conduint el vehicle del seu pare quan el cotxe ha explotat. Fonts properes a la família han explicat que ell també havia d'anar en aquest cotxe, però que a última hora va canviar de plans. Segons afirma Andrei Krasnov, cap del moviment Horitzó Rus i amic de la família, "Aleksandr, o probablement tots dos, eren l'objectiu".

Els fets han tingut lloc a uns 50 quilòmetres de Moscou i Dugin hi ha anat immediatament. Alguns mitjans russos han publicat imatges del suposat lloc dels fets, on es veu un home amb les mans al cap, que seria Aleksandr Dugin.

El Comitè d'Investigació de la Federació Russa ha confirmat la identitat de la víctima i ha obert una investigació. De moment, no descarten cap hipòtesi. Segons el relat dels fets que han fet públic les autoritats, al voltant de les 9 del vespre, un artefacte explosiu, probablement instal·lat al cotxe de Dugin, va esclatar mentre anava circulant.

 

Daria Dugina, de 30 anys, era graduada en filosofia i treballava de periodista. Era a llista de sancionats dels Estats Units i el Regne Unit pel suport a la invasió russa a Ucraïna i per "contribuir a la desinformació" a les xarxes.

El seu pare, Aleksandr Dugin, fa temps que defensa la unificació dels territoris de parla russa i d'altres territoris en un gran nou imperi rus. Tot i no ocupar un càrrec oficial al govern, Dugin, que també es troba a la llista de sancionats dels Estats Units, és un estret col·laborador del president rus, i fins i tot l'anomenen el "Rasputin de Putin".

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut