La seva editorial ha informat que va morir "de vell" el passat 3 de març (Reuters/Issei Kato)

Mor el Premi Nobel de Literatura japonès Kenzaburo Oe als 88 anys

La seva editorial ha informat ara que Oe, un dels novel·listes japonesos contemporanis més importants, va morir el 3 de març per causes naturals

RedaccióActualitzat

L'escriptor japonès Kenzaburo Oe, que va rebre el Premi Nobel de Literatura l'any 1994, va morir fa 10 dies, per causes naturals, als 88 anys. La seva editorial Kodansha ha explicat en un comunicat que "va morir de vell la matinada del 3 de març", tot i que no s'ha fet públic fins ara. Oe era un dels grans novel·listes japonesos contemporanis.

Kenzaburo Oe va rebre el màxim guardó de la literatura amb els arguments de la força poètica de la seva obra o la creació d'un món imaginari on la vida i el mite formen un quadre desconcertant dels problemes de l'ésser humà.

La seva primera novel·la, "Arrancad las semillas, fusilad a los niños", ambientada en els temps de guerra, és un dels seus títols més coneguts. Després va publicar obres com "La presa""Una qüestió personal", marcada per la malaltia del seu fill, nascut el 1963 amb hidrocefàlia i autisme. Una malaltia que va ser un altre factor determinant en el contingut i el to de la seva producció.

Oe havia tingut un paper actiu després de la Segona Guerra Mundial, oposant-se al militarisme i en defensa del pacifisme.

Les seves obres tenen influències clares de la literatura francesa, que va estudiar a la universitat de Tòquio, però també de la nord-americana i la teoria literària.

Kenzaburo Oe va ser el segon escriptor japonès --i l'últim fins ara-- a aconseguir el Premi Nobel de Literatura, després de Yasunari Kawabata, que el va obtenir l'any 1968.

 

ARXIVAT A:
ObituariPremi NobelJapó
Anar al contingut