Llongueras va destacar en aspectes creatius i també va cultivar disciplines com l'escultura (EFE/Marta Pérez)

Mor el polifacètic perruquer Lluís Llongueras als 87 anys

Llongueras va estendre el seu negoci arreu del món i va crear tendència amb els aspectes més creatius i estilístics de la professió

Redacció/AgènciesActualitzat

Lluís Llongueras ha mort aquest dilluns amb 87 anys. Nascut a Esparreguera, perruquer, estilista i artista polifacètic, va començar com a aprenent quan tenia 14 anys a la prestigiosa perruqueria Can Dalmau. L'any 1958 va establir la seva primera perruqueria a Barcelona, i el 1972, el primer saló unisex d'Espanya.

Llongueras, amb una personalitat carismàtica, va estendre el seu negoci arreu del món i va crear tendència. A part d'assolir l'èxit com a empresari, va destacar en els aspectes creatius i artístics de la professió.

Va arribar a tenir més de cinquanta establiments arreu de l'Estat i més de 120 salons de bellesa arreu del món.

També va tenir una vida social molt activa i va col·laborar amb artistes com Salvador Dalí, amb qui també va mantenir una estreta relació d'amistat. Per exemple, va elaborar una perruca gegantina que està exposada al Teatre-Museu Dalí de Figueres, a l'habitació dedicada a Mae West.

L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2008 la medalla President Macià. El 2019, va rebre el premi International Hair Legend, que concedeix aquesta prestigiosa associació. 

 

Extravertit i ple de sensibilitat artística

Va cultivar disciplines com l'escultura, la fotografia o la pinturava exposar les seves obres en múltiples ocasions, amb inspiracions com les formes derivades de les geometries de la natura.

També va publicar nombrosos llibres amb consells professionals, la biografia 'Tot Dalí' sobre el pintor empordanès o l'autobiografia "Llongueras tal cual".

Tenia un estil molt fàcil d'identificar, que li va generar nombrosos imitadors, es va dedicar a pentinar persones famoses d'arreu del món com Bianca Jagger, Angelina Houston. Altres clientes de renom van ser Isabel Preysler, Lola Flores, la duquessa d'Alba o Carmen Sevilla.

Lluís Llongueras també es va convertir en un habitual dels mitjans de comunicació, on va col·laborar en molts espais televisius. A la ràdio també se'l reconeixia fàcilment per la veu, molt característica.

Una col·laboració al programa "Tot es mou" del 2018 (CCMA)

 

"Un geni i una gran persona"

El perruquer Josep Pons, amic personal de Llongueras, n'ha parlat aquest dilluns a la tarda al programa "Planta baixa". L'ha definit com "un geni i una gran persona, generosa i extravertida".

Ha afegit: "Abans d'ell, la perruqueria era poc valorada i després va ser molt reconeguda, també internacionalment".


El 2012, el conegut perruquer va poder arribar a un acord amb la seva exdona i la resta de la família. Van resoldre l'enfrontament que mantenien des que, dos anys abans, la filla de Llongueras, que era administradora de les empreses familiars, l'havia acomiadat mitjançant un burofax.  

El programa "El convidat" de TV3 el va entrevistar en profunditat, juntament amb la família actual, el 2013:

 

ARXIVAT A:
ObituariArtEmpresa
Anar al contingut