El poeta i escriptor tortosí Gerard Vergés, en una imatge d'arxiu de l'any 2005.
El poeta i escriptor tortosí Gerard Vergés, en una imatge d'arxiu de l'any 2005.
Tortosa

Mor el poeta tortosí Gerard Vergés, autor de l'obra "El jardí de les delícies"

El seu últim llibre, el poemari "El jardí de les delícies", ha estat aquest Sant Jordi un dels més venuts a les Terres de l'Ebre

RedaccióActualitzat

El dia de Sant Jordi també ens deixa una notícia trista: la mort del poeta de Tortosa Gerard Vergés, que tenia 83 anys. Vergés va guanyar el Premi Carles Riba el 1981 gràcies al poemari "L'ombra rogenca de la lloba" i el premi Josep Pla el 1985 per "Tretze biografies imperfectes".

Gerard Vergés i Príncep va néixer a Tortosa l'any 1931, era farmacèutic i professor universitari. Va ser un dels fundadors de la revista "Geminis", publicada entre el 1952 i el 1961, on van col·laborar escriptors i intel·lectuals com Manuel Ribas Piera, Alfonso Carlos Comín, Francisco Casamajó o Manuel Pérez Bonfill. Precisament, la revista "Geminis" va ser la primera a publicar una esquela en català, des del 1939, amb motiu de la mort de Carles Riba.

La seva última obra, "El jardí de les delícies", ha estat un dels llibres més ventus a les Terres de l'Ebre aquest Sant Jordi. Vergés també va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi el 1997 i amb el Premi Serra d'Or per la seva traducció dels sonets de Shakespeare.

 

Anar al contingut