L'ultralleuger s'ha estavellat prop de l'aeròdrom de Viladamat, a l'Alt Empordà (CCMA/Neus Santamaria)

Mor el pilot d'un ultralleuger en estavellar-se a prop de l'aeròdrom de Viladamat

S'estan investigant les causes de l'accident, que ha passat poc després que l'aparell s'enlairés, segons un testimoni

Actualitzat

El pilot i únic ocupant d'un ultralleuger ha mort aquest dimarts després que el seu aparell s'estavellés a prop de l'aeròdrom de Viladamat, a l'Alt Empordà. Els serveis d'emergències han rebut un avís cap a dos quarts de tres de la tarda. Un testimoni, que és pilot comercial, ha alertat de l'accident i ha explicat que l'aparell ha caigut poc després d'enlairar-se.

A la zona s'hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers, entre les quals l'helicòpter, efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i dels Mossos d'Esquadra, i efectius de la Policia Local.

El pilot, que ha mort per l'impacte, ha hagut de ser excarcerat pels bombers (CCMA)

L'únic tripulant de l'aeronau, un home de 54 anys ha mort en l'impacte. Després que la comitiva judicial procedís a l'aixecament del cadàver, el cos, que ha quedat atrapat entre la ferralla, ha hagut de ser excarcerat pels Bombers. Els serveis mèdics n'han certificat la mort.

Encara no se saben les causes que han provocat l'accident. Agents de la Unitat d'Investigació de Roses dels Mossos d'Esquadra han obert la investigació i s'ha activat la unitat tècnica de seguretat aèria del cos.

Per a aquest accident, la Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, AEROCAT.

Segons han informat els bombers, l'aparell ha caigut a un camp, de fàcil accés, i l'accident no ha generat cap incendi. Tot i això, en arribar els efectius han "muntat una línia d'aigua i hi han tirat escuma per l'entorn de l'aeronau per evitar ignicions pel vessament de combustible".

ARXIVAT A:
MobilitatMossos d'EsquadraBombers
Anar al contingut