Mor el perruquer i empresari Raffel Pagès

L'estilista va fundar la cadena de 80 perruqueries Raffel Pagès, una empresa familiar que ara està en mans de les filles

Actualitzat

El perruquer Raffel Pagès ha mort aquesta matinada a Barcelona als 78 anys. Pagès ha estat tot un referent en el món de la creació de pentinats i va fundar la cadena de perruqueries que porta el seu nom.

Fill de perruquer i format a París, a la millor perruqueria dels anys 60, va impulsar la idea de l'equilibri entre imatge, cos i pentinat. Com ell mateix reconeixia, li agradava pentinar les dones urbanes, cosmopolites i joves.

El primer saló de bellesa, quan va tornar a Barcelona, el va obrir el 1975. Va ser, però, el 1992 quan va portar a terme el seu gran projecte: l'Institut de Perfeccionament, ja que la formació contínua pròpia i la dels altres era una de les bases de la seva professió.

La cadena de 80 perruqueries Raffel Pagès és una empresa familiar que ara està en mans de les seves filles.

El compte d'Instagram del grup de perruqueries ha lamentat la mort del seu fundador amb una publicació:

 

Durant anys va col·leccionar objectes relacionats amb la professió i l'any 2000 els va encabir en un museu i es va començar a allunyar del dia a dia del negoci, que ara porten les seves filles. Va fundar el Museu d'Història de la Perruqueria, ubicat a Barcelona, dedicat a la conservació del patrimoni històric relacionat amb la història i l'ofici de la perruqueria. S'hi poden veure les peces que Pagès va col·leccionar al llarg de 50 anys, provinents d'arreu del món.

Anar al contingut