Xavier Batalla, entrevistat al 3/24
Xavier Batalla, entrevistat al 3/24
Barcelona

Mor el periodista Xavier Batalla als 64 anys a causa d'un càncer

Tenia 64 anys i ha mort a causa d'un càncer. Corresponsal diplomàtic del diari "La Vanguardia", va ser president del Centre Internacional de Premsa de Barcelona. Fa uns dies va rebre el Premi Ofici Periodista 2012.

RedaccióActualitzat
El periodista barceloní Xavier Batalla ha mort aquest dijous als 64 anys víctima d'un càncer. Llicenciat en Periodisme i Filosofia i Lletres, va ser president del Centre Internacional de Premsa de Barcelona i corresponsal diplomàtic del diari "La Vanguardia", rotatiu que ha confirmat la defunció. Era col·laborador del programa "El cafè de la República", de Catalunya Ràdio. Fa només uns dies va rebre el premi Ofici Periodista 2012 del Col·legi de Periodista per la seva trajectòria.

Va començar a treballar el 1972 a "El Correo Catalán". També va exercir a "Diario de Barcelona" i a "El País", on va ser redactor en cap i subdirector. Va cobrir esdeveniments com diverses eleccions nord-americanes, conflictes al Pròxim Orient o la transició a Sud-àfrica. Fa uns mesos va deixar la feina de corresponsal diplomàtic de "La Vanguardia".

El seu company a "La Vanguardia" Lluís Foix ha estat un dels primers a lamentar-se de la pèrdua per Twitter: "Ha mort Xavier Batalla, un periodista de gran talla, una persona decent i honesta, treballador inesgotable enamorat dels detalls. Un record.
Anar al contingut