Mario Beut en una entrevista al programa "En directe Mari Pau" de TV3 l'any 1998 (CCMA)

Mor el periodista Mario Beut als 89 anys, una veu lligada a la ràdio i al doblatge

Va ser una de les veus més característiques de la ràdio dels 60 i 70 i l'èxit televisiu li va venir amb programes com "La unión hace la fuerza" de TVE

Redacció/AgènciesActualitzat

El locutor radiofònic, presentador de televisió i actor de doblatge Mario Beut, que va aconseguir gran popularitat en la dècada dels 60, ha mort a Barcelona als 91 anys, segons ha informat la seva família.

Nascut l'any 1933 a Arenys de Mar (Maresme), Mario Beut Padrós era fill dels cantants i actors Mariano Beut Martínez i Carme Padrós.

Beut estava estudiant tercer curs de Dret i sisè de piano quan va ser descobert per un cap de programes de Ràdio Barcelona, durant una representació teatral d'aficionats. Va iniciar així una carrera radiofònica que el va portar a passar pels micròfons d'aquesta emissora, de la Cadena Ser, Ràdio Miramar, RNE i la COPE, entre d'altres.

En el moment de més èxit de la seva història professional, entre el 1959 i el 1969, va arribar a fer 14 programes a la setmana. Va acumular així mateix multitud de premis, entre els quals destaquen quatre premis Ondas i el Popular del diari Pueblo.

De la ràdio va saltar a la televisió, sent un dels presentadors pioners de TVE en programes d'entreteniment i concursos, la qual cosa li va donar gran popularitat en l'àmbit estatal.

Va debutar a la televisió el 1961 amb el programa "Ayer noticia, hoy dinero" de TVE, seguit per molts d'altres, com "Busque su pareja", "Sonría, por favor", "La palabra más larga", "Club mediodía", "Visto y oído" i "Conocemos España".

Va aconseguir les més altes cotes de popularitat amb el programa "La unión hace la fuerza" (1964), tot un fenomen d'audiència en l'època, i el 1966 va rebre un homenatge al Palau Municipal dels Esports de Barcelona on van assistir més de 15.000 persones.

Imatge d'arxiu de Mario Beut l'any 2010 a "Els matins" de TV3 (CCMA)

A més de treballar en ràdio i televisió, es va dedicar al doblatge de pel·lícules en castellà i va prestar la seva veu a actors com Jean-Paul Belmondo, Jean-Luis Trintignant, George Peppard, Tony Curtis i Sidney Poitier.


La cerimònia de comiat de Mario Beut serà demà a les dotze del migdia al Tanatori de les Corts de Barcelona.

ARXIVAT A:
ObituariTelevisióCinemaMitjans de comunicació
Anar al contingut