El periodista Jesús Quintero va ser famós per l'art de l'entrevista
El periodista Jesús Quintero ha mort als 82 anys (RTVA/Europa Press)
Sevilla

Mor el periodista Jesús Quintero, cèlebre entrevistador d'"El loco de la colina"

Va presentar diversos programes a RTVE, la SER i Canal Sur, entre altres, i va rebre més de 200 premis

RedaccióActualitzat

El periodista andalús Jesús Quintero ha mort als 82 anys, segons ha confirmat l'alcaldessa de San Juan del Puerto, el seu poble natal. 

Quintero tenia una malaltia respiratòria i havia ingressat a principis de setembre a la residència Nuestra Señora de los Remedios d'Ubrique, a Cadis, per rebre tractament diari i recuperar-se, segons va informar la família. 

Va tenir una llarga trajectòria com a presentador, amb èxits com "Estudio 15-18"  i, sobretot, "El hombre de la roulot" i "El loco de la colina", que el van convertir en una estrella del panorama mediàtic.

Aquest últim programa, emès primer a la ràdio (RNE, primer, i la SER, després) i finalment a la televisió (TVE), és el que més es recorda d'ell. També "Ratones coloraos", emès a Canal Sur i altres televisions, així com a TVE Internacional, entre el 2002 i el 2012. 

Va ser cèlebre el seu estil com a entrevistador, el gènere que el va convertir en una llegenda, també pels silencis, i amb el qual va fer populars persones provinents de la marginalitat.

Entre els milers d'entrevistes que va fer, algunes van tenir una gran repercussió, com les de Dolores Ibárruri, la Pasionaria, o la de l'assassí Rafael Escobedo, condemnat pels crims dels marquesos d'Urquijo. 

Jesús Quintero firmant a la Fira del Llibre de Madrid el 2007
Jesús Quintero firmant a la Fira del Llibre de Madrid el 2007 (Rafa Robles/Viquipèdia)

També va ser productor de la cantant Soledad Bravo i del guitarrista Paco de Lucía i autor dels llibres "Trece noches" (1999), amb Antonio Gala, amb el qual va protagonitzar el programa del mateix nom a Canal Sur, o "Cuerda de Presos" (1997).

Entre els més de 200 premis que va rebre hi ha l'Ondas, el 2001, al programa més innovador, per "El Vagamundo", el de millor entrevistador del mil·lenni, concedit pel Grupo Corporación Multimedia, o el Premi Rei d'Espanya de Periodisme, el 1990. 

A les xarxes ja l'han recordat amb algunes de les seves intervencions o de personatges coneguts gràcies al seu programa: 

 

 

Representants del món polític i periodístic se n'han acomiadat: 

 

 

 

 

Quintero ha mort només un parell de dies després de la defunció d'un altre entrevistador reconegut, Àngel Casas

 

ARXIVAT A:
ObituariTelevisió
Anar al contingut