Barcelona

Mor el periodista científic Josep Català

Tenia només 65 anys i l'any anterior encara col·laborava en un programa de ràdio a l'emissora ComRàdio. Ha escrit per a la bona part dels mitjans impresos catalans i la seva veu va ressonar des de diverses ràdios. La seva barba d'aparença desordenada es va fer visible a les pantalles del televisor gràcies a Josep Cuní. A internet s'ha "immortalitzat" el seu to vehement, de vegades agre, però una bona colla de periodistes vint anys més joves van aprendre del seu rigor i la seva tossuderia.

Actualitzat
El periodista Josep Català serà acomiadat demà al tanatori de Mataró. Doctor en Biologia, enginyer químic i periodista, Català va dedicar la seva carrera professional a la divulgació dels assumptes científics.

Va treballar en diversos mitjans escrits i els darrers anys s'havia centrat en les seves col·laboracions radiofòniques, després d'una etapa en què va participar de col·laborador al programa de Josep Cuní. Català va exercir un cert mestratge entre periodistes vint anys més joves que ell.

Els seus coneixements científics van dur-lo a defensar un periodisme basat en el rigor i aquest principi va induir-lo a combatre amb energia les supersticions i les creences sense fonaments racionals.

La seva vehemència i un punt d'histrionisme en les seves col·laboracions televisives van fer de Català un personatge més conegut pel seu to polemitzador i un caràcter de vegades agre que pel seu afany de divulgació, que la professió sí que li reconeixia, com s'ha fet palès al Twitter. Queden com a testimoni un grup al Facebook i una llista de vídeos al canal YouTube.

Però abans d'aquesta notorietat atorgada per la pantalla, Català ja feia anys que informava sobre assumptes científics, gairebé sempre de la banda dels mateixos científics que li feien de fonts.

Va morir el segon dia de l'any als 65 anys.
Anar al contingut