L'actor i pedagog Anton Font ha mort aquest dissabte
L'actor i pedagog Anton Font

Mor el pedagog i mim Anton Font, fundador d'Els Joglars

Format a París a l'escola de Marcel Marceau, Font va fundar al barri de Sarrià la primera escola de teatre i dansa del país

Actualitzat

El pedagog i mim Anton Font ha mort aquest dissabte als 89 anys. Font va ser un dels fundadors de la companyia de teatre Els Joglars.

Nascut a Capellades, Font se'n va anar als anys 50 a París, on es va formar en les tècniques de mim en la prestigiosa escola de Marcel Marceau. De tornada a Barcelona, el 1961 va fundar la companyia Els Joglars, amb Albert Boadella i Carlota Soldevila, però se'n va desvincular pocs anys després.

 

L'any 1969 Anton Font va fundar al barri de Sarrià la primera escola d'estudis escènics de Catalunya, El Timbal-Centre de formació i creació escènica. L'escola continua en funcionament, ara a l'Eixample, i és un centre de referència en la formació d'actors.

 

Sempre vinculat a l'ensenyament i la difusió del teatre, el 1999 crea l'Associació Catalana d'Escoles de Teatre (ACET), i ja al 2010, s'implica en el renaixement del teatre La Lliga de Capellades, el seu poble.

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut